Taxatie

Of u nou gaat verhuizen, verbouwen of uw hypotheek wilt oversluiten of verhogen. Bij ons kunt u terecht voor taxaties en waardebepalingen. Door onze flexibele en persoonlijke aanpak kunnen we snel een betrouwbaar taxatierapport opstellen. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Maak een afspraak voor jouw taxatierapport

Erkend taxateur (NWWI)

Het NWWI, het Nederlands Woning Waarde Instituut, keurt rapporten van woningtaxaties van aangesloten taxateurs zoals wij. Ook zorgen zij ervoor dat elke taxatie gelijkvormig en volgens duidelijke richtlijnen wordt opgesteld. Zo krijgen hypotheekverstrekkers, makelaaas en consumenten heldere, objectieve en betrouwbare taxaties van de woning. De taxaties geven inzicht in het bepalen van de getaxeerde waarde. De hypotheekverstrekker neemt het taxatierapport als basis voor het verstrekken van de desbetreffende lening. Wij als taxateurs van Vodoz staan ook ingeschreven in het register van het NRVT, Stichting Nederlands Register Vastgoed Taxateurs. Dat wil zeggen dat wij u de zekerheid bieden dat u te maken heeft met deskundige taxateurs. 

Onderdelen van taxeren 

Bij het taxeren letten wij op een aantal onderdelen. Er wordt onder meer gelet op de ligging en grootte van de woning, bijvoorbeeld in welke omgeving ligt de woning en welke voorzieningen er in de buurt zijn. Verder letten we op de staat van de woning, als uw woning achterstallig onderhoud heeft gaat dit ten koste van de waarde. Verder letten we op de mate van isolatie en eventuele energiebesparende regelingen, zoals warmtepompen, zonnepanelen en beglazing. Zo zijn er nog een aantal punten waar wij op letten bij het taxeren. Tijdens de inspectie worden alle onderdelen meegenomen om zo tot een zo exact mogelijke taxatie te komen. 

Waarom een taxatie? 

Een taxatierapport is natuurlijk nodig bij de aankoop of verkoop van een woning, maar er zijn ook andere redenen mogelijk voor een taxatie:

  • Een hypotheekaanvraag voor een verbouwing 
  • Het oversluiten of verhogen van de huidige hypotheek 
  • Een waardebepaling van een woning bij een echtscheiding of overlijden 
  • Als men een beroep wil aantekenen tegen de nieuwe WOZ-waarde van de woning 

Snel een taxatierapport 

Een taxatierapport hebben wij doorgaans binnen 3 werkdagen na opname gereed.

  • Een fotopresentatie van het pand 
  • De waarde van het object 
  • Een uittreksel van het Kadaster 
  • Een Kadastrale kaart 
  • De bodeminformatie 
  • Het bestemmingsplan 

Wilt u meer weten of heeft u snel een taxatie nodig? Neem dan hieronder contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!

Klik hier voor ons taxatierapport