Onze regio

Klazienaveen is gelegen in de gemeente Emmen in het zuidoosten van Drenthe. Emmen is één van de groenste steden van Nederland en gelegen midden tussen de bossen, veen en open landschappen. De stad Emmen zelf is open gebouwd, zodat de natuur altijd binnen handbereik is. Tegelijkertijd is Emmen ook zeer stads, met topsportclubs, het grootste overdekte winkelcentrum van Noord-Nederland en natuurlijk Wildlands Adventure Zoo Emmen. 

Er is voor iedereen iets leuks te zien en te doen. De slogan van Emmen is dan ook "Maak het mee!"

Wij zijn tevens werkzaam in de omliggende dorpen van Emmen, ook hier is genoeg te beleven. In de dorpen is het verenigingsleven volop aanwezig en vinden er veel activiteiten plaats. In de buitendorpen kun je vol op genieten van de natuur, zo vindt je hier het Bargerveen, 1 van de grootste hoogveenrestanten van Nederland. Het Bargerveen grenst aan de dorpen Zwartemeer, Weiteveen en Nieuw-Schoonebeek. 

In het zuid oosten van Drenthe vindt u ook ‘De Veenvaart’ Deze vaarroute loopt van Nieuw-Amsterdam/Veenoord naar Ter Apel. Daarmee worden de dorpen Erica, Klazienaveen, Oranjedorp, Nieuw-Dordrecht, Klazienaveen-Noord, Barger-Compascuum en Emmer-Compascuum met elkaar verbonden.

Ook op cultureel gebied is er genoeg te zien! Zo vindt je in Barger-Compascuum een openlucht museum (Het Veenpark) en in Emmen is een groot theater aanwezig (Het Atlas Theater).

De redenen om naar zuid oost Drenthe te komen zijn eindeloos.

Maak een afspraak